Veebiseminarid jaanuaris 2016

Kolmapäeval, 27. jaanuaril 2016 kella 18.30-19.30 toimub tasuta HITSA veebiseminar „Silma ja nägemise bioloogia ja füüsika“.

Oma silm on kuningas! Alustame lühikese ülevaatega silmaga seoses folklooris öeldavast. Seejärel tutvume silma evolutsiooniga – millal ja millised silmad maakera elukatele ilmusid ning kuidas kujunes välja juba nii keerukas silm ja nägemine nagu inimesel. Käsitleme nägemiseks olulisi füüsikalisi (valgus, värvus, valguse peegeldumine, valguse murdumine, läätsed) ja bioloogilisi (silma ehitus ja talitlus, nägemishäired, värvuste nägemine, värvipimedus) aspekte. Kui oluline on nägemine? Milliseid lihtsamaid katseid oma nägemisega saame proovida?

Veebiseminari „Silma ja nägemise bioloogia ja füüsika“ viivad läbi Koolielu ainemoderaatorid ning Tartu Tamme Gümnaasiumi õpetajad Tanel Liira ja Urmas Tokko. Veebiseminar toimub Koolielu loodusainete kuu raames.

Veebiseminarile registreerimine: http://bit.ly/3veebiseminar

 


Esmaspäeval, 18. jaanuaril kell 16.00-17.00 toimub HITSA veebiseminar “MOOCidest õpetajatele”.

Võru Kreutzwaldi Kooli haridustehnoloog ja Koolielu portaali ainemoderaator Evi Tarro tutvustab erinevaid enesetäiendamise võimalusi. Vaatluse all on European Schoolnet Academy kursused, EU MOOCs in EMMA European Multiple MOOC Agregator, TÜ Arvutiteaduse Instituudi MOOC “Programmeerimisest maalähedaselt” ning eTwinningu õppimisüritused.

Veebiseminarile registreerimine: http://bit.ly/2veebiseminar

 


Teisipäeval, 12. jaanuaril kell 19.00-20.00 toimub HITSA veebiseminar “Koolielu uued töövahendid detsembris”.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi haridustehnoloog Ingrid Maadvere tutvustab töövahendeid, mis lisati Koolielu portaali detsembrikuus: testide ja viktoriinide loomise keskkond Quizizz, veebitahvlite loomise keskkond Dotstorming, interaktiivse tahvli tarkvara Open Sankore ja pilvepõhine MS Office’i sarnane kontoritarkvara rakendus Office 365.

Veebiseminarile registreerimine: http://bit.ly/1veebiseminar

Täpsem info, kuidas seminarile saab ja mis on salasõna, saadetakse registreeruja meilile automaatselt pärast vormi kinnitamist.
Lisainfo: HITSA veebiseminarid; salvestatud veebiseminaride arhiiv.

Lisa kommentaar